Archief werkdagen Vorsdonkbos en Turfputten 2012

Natuurbeheer vergt veel werk om bijvoorbeeld hooilanden te maaien, afwateringsgrachten te ruimen en houtkanten te kappen. De vrijwilligers van het beheersteam van Vorsdonk komen regelmatig samen om deze klussen op te knappen. Deze pagina bevat het archief van voorbije werkdagen.

Voorbije werkdag zaterdag 1 december 2012

Een grijze en kille herfstdag maar het is droog. De terreinploeg heeft de randen van de percelen Jacobs en Wieaken teruggezet. Ook werd de centrale gracht en de gagel vrijgezet. De vrijwilligers mogen al het takhout opruimen. Om vijf uur wordt het al donker maar tegen dan is al het werk opgeknapt.

Voorbije werkdag zaterdag 3 november 2012

Het regent pijpestelen in de voormiddag maar rond 14u klaart het wonderbaarlijk op boven Vorsdonkbos. Op de droge Donk bestrijden we exoten (robinia, amerikaanse eik en vogelkers) en ruimen maaisel op.

Voorbije werkdag zaterdag 6 oktober 2012

De werkdag begint in de regen maar geleidelijk aan klaart het op. Vele helpers zijn komen opdagen zodanig dat we al het maaisel op de percelen aan de bomputten en op Bas kunnen bij elkaar harken en afvoeren. De kinderen zoeken ijverig naar paddestoelen.

Voorbije werkdag zaterdag 1 september 2012

Prachtig zomerweer en ideaal om te hooien. We hebben het maaisel op de Grote Doolaag bij elkaar geharkt en met de draagberries afgedragen.

Voorbije werkweekend 28-29 juli 2012

Het is broeierig warm om te hooien. Met de hulp van het ijzeren paard en veel helpende handen ruimen we de percelen op aan de bomputten, Bas en Nippal. Zaterdagavond worden het maaisel in botten geperst en afgevoerd naar de akker. Een paar impressies:

Voorbije werkdag zaterdag 2 juni 2012

Mooie zomerdag. We hebben het perceel Wuyts gehooid. Hooi afgevoerd met ijzeren paard. Tijdens wandeling vinden we sporen van een bever. Drie dammen in een waterloop en vraatsporen aan verschillende eikebomen in de buurt. Waarneming ingevoerd op Waarnemingen.be, zie foto's:

Voorbije werkdag zaterdag 7 april 2012

Opruimen van hakhoutkapping op Sint Corneliusbeemd, ruimen van de kleine Laak aan perceel Bomputten en afvoeren van brandhout met de traktor.

Voorbije werkdag zaterdag 3 maart 2012

Opruimen van hakhoutkapping op Sint Gertrudisbeemd Grote Dolaag en trilveen. Het was een natte en grijze werkdag.

Voorbije werkdag zaterdag 11 februari 2012

De ondergrond in Vorsdonk was vast bevroren na een lange periode van strenge vorst. Afvoeren van brandhout met traktor.

Voorbije werkdag zaterdag 7 januari 2012

De eerste officiŽle werkdag van het nieuwe jaar vond plaats op de Sint Corneliusbeemd. Het brandhout werd verzaagd en mooi opgestapeld, het takhout werd opgeruimd. Met dank aan Ilse voor de wafels. Ondertussen zagen we dat de overvloedige regen van de voorbije weken er voor gezorgd heeft dat de lager gelegen percelen onder water staan (onder andere een deel van de Bomputten en Vanbeeck, en van de kleine Doolaag).

 

Archief:   Huidig    2015    2014    2013    2012    2011    2010